Home » Cultuur

Cultuur


Er zijn in Belgrad diverse museums te bezichtigen over talloze en erg uiteenlopende onderwerpen. Maar het museum wat u zeker moet gaan bezichtigen Nationaal Museum van Servië. Dit kan worden gezien als het Nationale museum en u heeft hier met een bezoek van één dag simpelwel niet genoeg om alles te bekijken. U zult dus keuzes moeten maken.  Dit museum bestaat al meer dan 160 jaar en  herbergt een collectie van meer dan 400.000 stukken, het museum bezit en toont meesterwerken uit Servië maar ook uit diverse andere landen.
Een ander museum wat populair is bij bezoekers uit binnenland maar voornamelijk uit het buitenland is het Militaire Museum dit museum herbergt de resten van een gevechtsvliegtuig deze is door Joegoslavische troepen naar beneden gehaald tijdens de bombardementen door de NAVO in 1999. Ook herbergt het museum een collectie van diverse wapens. Deze zijn buitgemaakt op onder andere het Kosovaarse bevrijdingsleger UCK. Het overgrote deel van het museum richt zich op een breed scala aan militaire atributen die teruggaan tot ver in de Romeinse tijd.

Naast museums zijn er ook veel theaters in Belgrado. De prominentste zijn: het Nationaal Theater, het Joegoslavische Dramatheater, het Zvezdara Theater en Atelier 212. De Servische Academie voor Wetenschap en Kunst is eveneens in Belgrado gevestigd, net als de nationale Bibliotheek van Servië.